Изхвърлете изкуствените цветя

 

Изкуствени цветя – мъртви цветя. Те  всяват напрежение и гнет във вашия дом. Не напразно хората казват, че живите цветя са за живите, другите – за мъртвите. Дори и най-красивият, фино изработен букет, с нищо не заменя най-простия животворен букет от маргаритки. Даже най-обикновеното живо цвете в саксия разпространява в дома енергията на живота. Така че засаждайте орхидеи, флокси, може и обикновена трева, но не пълнете вазите си с изкуствени.

 

Метлата – симвили и суеверия

Този предмет наистина притежава мощни магически свойства. Метлата е символ на домашния уют и семейното щастие и играе основна роля при защитата му.

Метла има във всеки дом. Според вярванията, когато тя започне да се разпада, трябва веднага да я изхвърлите. Ако не го направите, ви грозят семейни конфликти и проблеми. Тя се изхвърля надалеч, за да не привлече болести, беди и нещастия.

Новата метла не трябва да се носи директно в къщата. Това може да доведе до неприятности. Преди това с нея трябва да пометете в близост до мястото, откъдето сте я купили. Пожелайте си нещо, свързано със семейството.

С метлата са свързани и много поличби. Ако се разпадне неочаквано, то ви очакват изненади. Когато ѝ се повреди дръжката, чакайте гости. За да спре да плаче бебето нощем пък, домът се премита с нова метла.

Когато имате кошмари, на помощ отново идва метлата. За да ги прогоните, е нужно с малка сувенирна метла да заметете малко пода. В нея забодете кръст от шевни игли и я поставете над леглото. Това със сигурност ще прогони кошмарите надалеч.