Пукнатини в съдбата

Старо поверие гласи, че чиниите са символ на семейството, уюта и богатството. И ако те са напукани, ние подсъзнателно се предизвикваме неуспеха в работата или в личния живот. Счупената посуда веднага трябва да напусне дома ви. Въпреки, че на всеки му е жал да хвърли очуканите си сервизи и предпочита да ги ползва ежедневно, а новите и хубавите – на празник. Това е предпоставка за проблеми в личния живот и здравето.

Пукнатините върху съдовете са пукнатини в съдбата на човек.

Избери съдбата на детето си!

Какво ви предрича деня от седмицата в който сте роден? И може ли да избираме съдбата на децата си?

Родените в понеделник  ги чака дълъг и щастлив живот Понеделник  се счита за най-щастливият. Смята се, че детето, което ще се роди в понеделник, ще има дълъг и успешен живот.  Поверия: В понеделник се раждат късметлии.

Вторник – не носи късмет
Вторият ден от седмицата се смята за най-проблемен, затова хората, родени в този ден няма да имат много лека съдба.  На този ден не е добре да се започва някаква работа, защото е малко кутсузлийски.

Сряда – родените на този ден ги чака здраве
Смята се, че бебетата, родени в сряда ще бъдат здрави. Дете, което е проходило в сряда, ще бъде щастливо и богато.

Родените в четвъртък ще са щастливи и успешни
За четвъртък се казва, че е щастлив ден. Дете, което се роди на този ден, ще бъде щастливо и успешно в живота.

Петък – не носи много късмет
Петък, според народните вярвания, е един от нещастните дни. На този ден не трябва да се тръгва на път, а детето, родено на този ден, според вярванията няма да има много късмет в живота.

Събота – родените на този ден имат силна интуиция

Дете, родено в събота ще бъде специално, а и именно затова ще бъде защитено от  “лоши същества”. Вярва се, че родените на този ден имат силно изразена интуиция, далновидни са и могат да видят това, което другите не могат. В много вярвания се споменава, че именно децата, родени в събота имат възможност да открият лесно заровено имане и да станат богати и успели хора.

Родените в неделя са щастливци, няма да работят много
Неделя е ден за почивка. Човек, роден в неделя ще бъде изключително щастлив, смята се, че ще живее в изобилие и няма много да работи.