Благоденствие у дома

СЕКНОВЕНИЕ

29 август е ден разделен, кахърен, черен в старите български традиции. От този момент всички живи същества и целият видим свят започват да се подготвя за предстоящата зима.  Име­то на празника Секновене идва не само от Обсичане-то на главата на Йоан Кръ­стител, но и от това, че вече денят и нощта са „пре­сечени”, т.е. равни по продължителност. ‘Сече се’ и водата, която е все по-студена.

Затова на Секновение не се работи. Жените не подхващат никаква работа, защото всичко ще бъде на вятъра или няма да има добър край.

Не е добре да се яде храна, която има черен цвят – черно грозде, къпини, боровинки и др., да се пие червено вино. За да си гарантирате добро здраве и късмет, сутрин на гладно хапнете бяло грозде или си пийнете малко бяло вино.

Вярва се, че всички самовили, самодиви, змейове и змеици започват да се при­бират по своите леговища накрай света.

 

За първи път от 272 години

Според астрономите  на 27 август Луната и Марс ще греят заедно на нощното небе – гледката ще е уникална. В 00:30 часа, планетата Марс ще премине само 34,65 милиона мили от Земята. За невъоръжено око ще изглежда като втора Луна над Земята.  Явлението се случва веднъж на 272 г.

7 изпитани ритуала за привличане на пари

Предлагаме ви 7  изпитани ритуала за привличане на пари, които лесно може да пробвате.

1. Направете си  касичка и събирайте банкноти, които се делят на 10.

2.  Каквото и да става бъдете уверени че заслужавате парите и те ще дойдат при вас.

3. Намерите ли пари не ги оставяйте в портфейла си. Те носят нещастие. Или ги похарчете или ги дайте на бездомни.

4. Пари е добре да се дават сутрин.

5. Сложете няколко банкноти под покривката на масата.

6. Съхранявайте парите си в червени пликове. Или си купете червено портмоне!

7. Взимайте пари с лявата ръка, а да ги връщайте с дясната.

 

 

По пътя на късмета

Ако късметът ви е необходим спешно, легнете в тъмно помещение и затворете очите си. Представете си късмета във вид на покривало от разноцветни топчета. След това си представете самите вас до покривалото. Представете си как покривалото се превръща в дълга пътека, която свършва някъде в далечината. Тръгнете по пътеката и направете седем крачки. Отворете очи и бъдете сигурни, че късметът е вече с вас.

Новолуние в лъв

Влюби се сега!

В началото сте на любовна игра? И искате тази връзка да се развие? Това е възлов момент в отношенията, който крие рискове. Ние може да ви помогнем с подходящ ритуал. Трябва да го направите в ясна нощ по време на нарастващата луна.
Какво ви е необходимо:
Пакетче семена от цветя или треви
Нова саксия
Малка медна монета
Изнесете монетата навън и я покажете на луната, като фокусирате ума си върху този, чието мислите се опитвате да привлечете.
След това заровете монетата в саксията. Посадете семената отгоре, като се стремите да образуват инициалите на първото и последното име на вашия възлюбен. Както семената ще покълнат и пораснат, така и любовта ще се появи и ще цъфне във вашия живот.

Внимание! Звездопад!

Кулминацията на дъжда от падащи звезди  е на 13 август. Ако погледнем към небосклона в следващите нощи, имате възможност да преброите до 100 метеора в рамките на час. Задължително е да имате готово желание, за да ви се сбъдне, когато видите зрелищния звездопад.
Пожелаваме ви го!

Преображение

Вярва се, че в нощта срещу Преображение, също както и на Богоявление, в небето се отваря Божията врата и сам Господ се показва на нея. Само праведният може да види тази врата и каквото си поиска в този миг, Господ ще му го даде. Затова през нощта майките държат децата си будни, карат ги да гледат към небето, дано видят, когато се отворят небесните порти, та да се помолят за голямо богатство и късмет.

 

 

Привлечи късмета

Предлагаме ви ритуал за привличане на късмета. Прави се само при намаляваща луна.
Вземете стара сребърна монета, носете я в джоба си през деня и вечерта, щом се покаже луната, я вдигнете срещу лунните лъчи.
После оставете монетата близо до прозореца, за да я огрява луната цяла нощ. Носете три дни монетата в десния си джоб и късметът ще е дълго време с вас.