Слава богу петък е!

Приближавайки към края на работната седмица, Венере ни подарява ден с прекрасни небесни влияния.
Петък е денят, в който се правят ритуали за любов, красота, приятелство и страст. Свещите трябва да бъдат зелени, червени или розови, а атмоссферата пропита с аромати на мускус, жасмин, роза и малини. Прекарайте дълго време в божествена вана, заобиколени от свещи. Това ще ви донесе допълнително щастие и яснота за бъдещите ви планове.

Внимание! Синя луна!

Утре в небето ще свети Синя луна. Така се нарича второто пълнолуние за един месец.  Първото пълнолуние този месец беше на 1 юли, в знака на Козирог, а утре ще бъде под знака на Водолея. Синята луна е изключително рядко явление.
Астролозите смятат, че това е краят на предизвикателствата и уроците, започнати през 2012 година. Това е истински месец на прехода.  Трябва окончателно да вземем  решенията, които сме отлагали. Настъпват шансове, които се дават само веднъж в живота!
Възползвайте се!

Руните и тяхната история

Според една от теориите, руните са древна магическа система, представяща основните природни сили чрез пиктограми. Думата “руна” в превод означава “тайна”. Символите се използвали за предсказания и магии главно от северните народи, които вярвали в контакта с природните сили чрез призоваването им със съответната руна.

Съществуват много легенди за произхода им. Според основната – руните са създадени от бог Один, докато висял на древното дърво Игдрасил. Той се приковал към дървото със собственото си копие и се принесъл в жертва. Останал там в продължение на 9 дни и 9 нощи. Висейки надолу с главата, в съзнанието на Один се оформила идеята за руните. Хвърлил на земята 9 пръчки и те се подредили в решетка от вертикални и диагонални линии. В нея прикованият бог открил формите на 24-те символа на руните. Изходните 9 пръчки символизират дървото Игдрасил, т.е. целия Космос. Получаването на руните и на тяхното знание освободили Один, а той ги дал като дар на хората.

Сряда

Сряда се управлява от Меркурий. Акцентът днес е върху комуникациите, бързината, точноста, транспорт и пътуване, и проучвания. Ден подходящ за заклинания и медитация. Идеален е за интелектуален труд или магически ритуали. Лилии, момина сълза, лимонова трева и детелини са подходящите аромати и масла. Свещите трябва да са жълти.

Марсиански контакт

Вторник е ден който се управлява от Марс, което го превръща в момент подходящ за заклинания за сила и смелост. Обикнвенно сте изправени пред предизвикателства и се стремите да преодолявате препятствия. Маслата, подходящи за деня включват джинджифил и босилек, a цветове за свещи са червено и наситено оранжево.

 

Отново е понеделник

Понеделник е ден закрилян от луната. Въпреки неудобството от това, че започва една нова работна седмица, добре е да намерите време да оптимизирате плановете си. Разбира се, важно е да следите и фазите на луната този ден. Денят на луната – залага много тънка емоционална връзка с семейството. Отношенията са много сложни, зависещи от безброй дреболии, от промяната на настроението и даже от колебанията на времето.  Използвайе масла които включват лайка, евкалипт, жасмин и лимон. Луната оказва значително влияние върху работата на стомаха. Тя обича твърде много водата, затова е важно в първия ден на седмицата да се пие достатъчно вода и да се консумират храни, богати на вода –  краставици, зелени чушки, диня и др. Свещите, които палите трябва да са сребърни, бели или тъмно сини.

 

Решете лесно проблемите си

Говорете честно със себе си за проблемите които имате. Това  може да ви помогне повече отколкото да посещавате психоаналитик. Насочва ви да видите нещата в перспектива и да погледнете ситуацията в нова светлина, което помага за намирането на правилно решение.

В  подходящ ден от седмицата, съберете вещи символизиращи проблема ви. Например, ако имате проблем в офиса, зелени неща биха били подходящи и петък е добър ден. Съберете няколко брезови листа или клонки (ако планирате започванете на нещо ново) и кристали турмалин свойствата на който включват приятелство, благоденствие, бизнес и защита) всичко това ще укрепи силата на ритуала. Не забравяйте и да запалите подходящо етерично масло.
Когато всичко е наредено и сте готови да направите своя ритуал просто трябва да кажете:

Сили в които вярвам бъдете  с мен.
Сили в които вярвам говорете с мен.
Сили в които вярвам, че ще ми помогнете, вижте ме.
Отговорете на моите проблеми.
И нека се изпълни желанието, така че то да не навреди на никого.

Сега послушайте интуицията си, гласовете в главата ви и трепетите на сърцето си. Вие трябва да разберете, че бавно ще вървите по пътят напред и когато с магията намерите  решение, спомнете си думите на старата китайска поговорка: Всяко дълго пътуване започва с една единствена стъпка… Не се страхувайте да я направите.

Светеща магия

Знаете ли, че освен светлина и уют цветовете на свещите и техния аромат допълнително, могат да бъдат използвани, за да се улесни изпълнението на много желания. Цветовете са важни, както за създаването на настроение, така и за изпращане на определено послание към вселената.

Ако запалите цветни свещи, вие определено желаете:
Синьо – спокойствие и концентрация
Червено – любов и страст
Розово – забавление, състрадание
Зелено –  ново начало и стартиране на проекти
Жълто – здраве, богатство и щастие

 

Забавление

Ако се чувствате безлични и имате нужда от малко блясък, ако възприятието на околните за вас не е такова каквото искате да бъде, опитайте се да си представите, че вашата аура е направен от розово шампанско. Гледайте го как кипи цялото в балончета, как опиянението от вас вдъхва живот на всички наоколо. Забележете как хората променят свои собствени аури в отговор.

Направена правилно, тази визуализация гарантира гаделичкащо забавление на всички участници в нея, както и предизвикването на по-забавни и вълнуващи събития в ежедневието.

Горещници

Астрономическите горещници се отбелязват на 28, 29 и 30 юли. За астрономически горещници следва да се приемат тези дати, а не наложилите се 15, 16 и 17 юли

Преди години, когато хората зависели още по-силно от природата и нейните капризи, те вярвали, че отбелязването на горещниците предпазва дома и нивата им от пожари и градушки. Най-строго се спазвали първият и третият ден. През тези дни не трябва да се ходи на нива и да се жъне, вършее, коси и копае. Не се меси и пече хляб – за опазване на труда от огнени стихии и градушки. Според поверието не бива да се пали огън и да се изнася вън от жилището.

На третия ден чрез специален обред се пали един общ нов огън, от който всеки подновява огъня в своя дом. Горещниците се почитат най-много от ковачи, хлебари, калайджии, които работят с огън.

През трите поредни дни се гадае какво ще бъде времето през януари, февруари и март следващата година.