Витлеемската звезда изгрява на небето

В нощта срещу сряда, 1 юли Юпитер и Венера ще се сближат визуално за наблюдаващите ги от Земята и практически на небето ще се вижда само една ярка звезда, пише Sky & Telescope.

Така ще се възпроизведе митичната Витлеемска звезда, която е изгряла на небето по време на раждането на Исус Христос според Библията. В тази си прегръдка двете планети ще прекарат около седмица. За наблюдателите, невъоръжени с телескопи, те ще приличат на двойна звезда. Астрономите наричат това явление ”прегръдка на звезди”, то се случва сравнително често, но точно между Юпитер и Венера е по-рядко.

Картината, която ще се вижда на небето напомня на библейската притча за Витлеемската звезда, която водила източните мъдреци към мястото, където се е родил Исус.

Блиц

Хляб за приятелство

Формално погледнато, този ритуал, е традиционен начин за изпращане на съобщения на човек, който искате за приятел или когато се стремите да превърнете приятелството в любов.

Нужен ви е:
брашно
вода
мая
купа за смесване
книга с рецепти

Намерете книга с рецепта, по която може да направите хляб и се заловете за работа. Омесете тестото. Отделете част от него и направете инициала на човека който харесвате и го сложете като украса на хляба.
Като печетемм хляба, седнете до фурната и визуализирайте това което искате да ви се случи с този човек. Според европейската традиция, когато такъв хляб се подели между човека който го прави и обекта на чувствата му, тяхното привличане и сериозната романтиката  са абсолютно сигурни.

Петровден

Според народните вярвания Свети Петър е ключар на райските порти и главен съдник на човешките грехове, който определя коя душа е праведна и достойна да влезе в рая.

На Петровден се принася жертвено животно в чест на светеца – обикновено се коли “петровско пиле”. Рано сутринта жените носят в черквата ранни ябълки – петровки. Осветени от свещеника, те носят здраве. Жертвоприношението на петела се свързва и с омилостивяването на силите, които изгарят природата. Птицата е знак на плодородието и на раждането на нов живот.  Обредите и ритуалите извършвани на празника, се вярва, че предпазват от пожари, гръмотевици и градушки. 

Твоята буква – значение

Всяко име носи послание.  Коя е първата буква на твоетоиме и какви качества на характера ти предопределя тя.

А – имаш желание винаги да постигаш целите си. Жадуваш за физически и душевен комфорт.
Б – ти си романтична натура. Притежаваш постоянство, упорство и пробивност.
В – ако името ти започва с тази буква, ти си комуникативна и творческа личност, устремена към бъдещето. Обичаш природата и животните.
Г – стремиш се към знания, умееш да разбираш връзката между нещата, обръщаш внимание на детайлите.
Д – обичаш да размишляваш, винаги се подготвяш, преди да започнеш нещо. Предан си към семейството си, понякога проявяваш капризност.
Е – имаш потребност да общуваш и да обменяш идеи. Притежаваш завидна проницателност, интересуваш се от тайните сили.
Ж – ти си потаен, но не и повърхностен човек. При теб емоциите надделяват над здравия разум.
З – изграждаш стена около себе си за защита от външния свят. Имаш силна интуиция и богато въображение.
И – буквата издава богата душевност, доброта, чувствителност и миролюбие.
Й – зад външната ти строгост и практичност се крие романтична натура.
К – ти си издръжлив, проницателен и умееш да пазиш тайна. Мотото в живота ти е: „Всичко или нищо!“
Л – имаш вродена артистичност и талант. Има опасност да изразходиш живота си в гонитба на мечти.
М – ти си човек, който знае какво иска и как да го постигне. Умееш да се грижиш за себе си.
Н – обичаш да отстояваш мнението си и да протестираш. Имаш остър и критичен ум. Най подходяща професия за теб е лекарската.
О – изпитваш дълбоки чувства. Добре е да използваш богатата си интуиция. Имаш усет към финансите.
П – ти си творческа личност с много идеи. Полагаш изключителни грижи за външния си вид.
Р – имаш способност да виждаш зад фактите. Ти си самоуверен и смел човек, но понякога поемаш глупави рискове.
С – буквата характеризира хора със здрав разум, властолюбие, склонност към капризничене и стремеж към материално благополучие.
Т – ти си творческа натура със силна интуиция. Не бива вечно да отлагаш за утре своите действия.
У – тази буква изразява въображение, великодушие и стремеж към нови духовни нива.
Ф – имаш оригинални идеи и потребност да блестиш. Умееш да правиш хората щастливи. Често лъжеш, макар и с добри намерения.
Х – ще преуспееш, ще станеш авторитет, но си много чувствителен/а към това, което другите говорят за теб.
Ц – обичаш да си на върха и да си лидер. Отворен си към хората, мразиш да си сам.
Ч – ти си част от цялото, липсва ти индивидуалност. Прекалената доброта ти вреди.
Ш/Щ – скромност, развито чувство за хумор.
Ю – стремиш се към истината, способен/на си на саможертва.
Я – имаш чувство за собствено достойнство, умееш да печелиш любовта на околните.

2 лесни ритуала за пари

1. Разпръснете пари на пода. На няколко места в дома ви разпръснете монети, така че да не са достъпни за домашния любимец. Не трябва обаче да са покрити с нищо. Докато ги хвърляте, повтаряйте: „Пари на пода носят пари в джоба“.

2. Напишете желанията си в прозрачен буркан. На дъното му сложете монети. Подредени от по-малка стойност към по-голяма. На зелена хартия напишете всички мечти, които искате да постигнете с парите, и сложете листа най-отгоре. Не го отваряйте повече!

ВАЖНО!
Ритуалите за пари се правят винаги и изключително със зелени предмети и само по новолуние! 

Еньовден

Според поверието в нощта на Еньовден магическите създания се влюбват в хората. Самодивите в момците, а змейовете – в девойките. Тази любов обаче е пагубна за простосмъртните. Затова се прави отвара от вратига, комунига, перунка, чемерика и тинтява. Който се облее с нея, става недосегаем за тъмните  сили.

През това време от годината се правят ритуали за успехи в бизнеса и за финансов просперитет.
С Еньовден е свързан и обичаят Еньова буля, който е отглас от култа към древнославянската богиня на любовта Лада. На него девойките гадаят за своя бъдещ жених. За Еньова буля се избира малко момиче, първо дете на живи родители. То се облича като булка и определя коя мома какъв жених я очаква чрез потопени в съд китки с привързани към тях пръстени, гребени или други знаци. Съдът трябва да пренощува в нощта срещу Еньовден под розов храст. На сутринта момиченцето вади една по една китките, а девойките ги наричат.

Любов

Гадаенията за любов са от най-популярните в целия свят. Любовта е от най-важните и стойностни чувства в  живота. Всеки поне веднъж е изпитвал цялата гамата на тези радостни и болезнени емоции.  Ако гадаем за любовта на любимия човек, можем да узнаем истинските чувства, които той изпитва към нас. Можем да бъдем уверени в бъдещето или обратното, да потвърдим  възникналите в нас подозрения. При нас може да изберете, най-удобното за вас онлайн гадание за любов и с негова помощ да разбере всичко за вашия партньор. Всяко гадание е напълно безплатно.

Каква ще е бъдещата ми съпруга?
http://oracul.bg/new/oracul-otgovor.php?q=1#q

Кога ще срещна любовта?
http://oracul.bg/new/oracul-otgovor.php?q=31#q

Обича ли ме или не?
http://oracul.bg/new/oracul-otgovor.php?q=24#q


 Верен ли ми е любимия човек?
http://oracul.bg/new/oracul-otgovor.php?q=16#q

 

Днес е Видовден

„Ще дойде Видовден”, „Всяка коза на свой крак, но като дойде Видовден ще видим”. Смисълът на това е, че ще дойде денят на възмездието, когато всеки ще си получи заслуженото и ще бъде наказан за сторените дела.

15 юни в народната митология е като „денят на Страшния съд”, когато всеки очаква възмездието си. Вида наподобява римската Темида, която отсява истината от лъжата. Защото от хилядолетия хората са вярвали, че дори и съдът да сгреши, идва Видовден, когато всичко си идва на мястото и всеки съгрешил получава наказанието си.

Може би е добре наистина всеки от нас да си даде равносметка за делата си!

Доминото – тайни послания за всеки

Доминото, е измислено  през XII век в Китай. Предполага се, че негов прототип са зарчетата. Кубчетата, с различен брой точки върху стените им, се хвърляли по две за да предскажат бъдещето. Страните на зара са 6, а това е числото, което символизира всемирната хармония в представите на китайците, затова пророкуванията с негова помощ се смятали за особено достоверни.

Постепенно гадателския инструмент се  усъвършенствал. Заменили зарчетата с  плочка,  разделена на две. Всяка половинка е с определен брой точки, които замествали резултата от хвърлянето на двата зара. Така се появило доминото. Традиция да се предсказва бъдещето също се запазила и се практикува и до днес. Според нея всяка плочка има свое тайно значение и  дава кратка, но точна прогноза.

Вижте какво казват и за вас малките плочки!

http://oracul.bg/domino.php

Амулет за път

Много хора се страхуват да пътуват. Ако сте от тях, просто си създайте специален талисман за привличане на положителните влияния и късмета по време на път.

Какво ви е необходимо
Дълго, тънко парче кафява коприна
Пресна или сушена върбинка
Игла
Няколко конеца
3 малки мидички

Важно е създаването на този талисман да се възприема като целенасочена медитация. Така че изберете един доста времето и мястото, за работа. Концентрирайте се добре за да създадете вашия защитен амулет. Усетете духа на съставките и впрегне енергията им да работи за вас.

Кафявата коприна представлява положителен щит. Мидите са символ на пътника, а върбинката е най-свещената от билки за защита. Разстилете коприната и я поръсете с листата от върбинка. Навийте я по дължина така че да се получи дълга връв, а после я зашийте по дължина. Прикрепете мидичките, една в средата и по две на равни разстояния. Така полученото коланче или бижу вържете около кръста си двайсет и четири часа преди пътуването и по време на него.