Влезте в бъдещето си

Изберете вратата в  която искате да влезете. 

Ако изберете първа врата, пътят ви е волен. Вие сте типа човек, който се нуждае от много пространство. Необходима ви е свободата да правите нещата по вашия си начин, предпочитате да вървите по път, който сам сте си начертал.

Втора врата разкрива път, който е личен. Вие сте от хората, които предпочитат да пътуват сами. Обичате да наблюдавате, да размишлявате и да нищите каквото се върти в главата ви.

Зад третата врата пътят е цветен. Вие сте много ангажиран и ангажиращ човек. Обичате да бъдете част от света. Обичате да инициирате разговора и задавате много въпроси.

Ако изберете четвъртата врата, пътят ви е вълнуващ. Винаги вървите напред в живота, при това често в посока към неизвестното. Вие просто действате и се оправяте с последствията по-късно.

Пета врата ще ви поведе по един приканващ път. Търсите мир и сте непретенциозен човек. Доволен сте като цяло и не обичате да ви закачат много много.

Шестата врата отваря един тих път. Цените самотата във всички аспекти на живота си. Можете да прекарвате огромни периоди съвсем сам без да се чувствате самотен.

 

 

Морската сол и богатството

Няколко поверия свързани със солта.

Изгонете проблемите

Китайците вярват, че изгубеният късмет може да се върне с помощта на  сол. За целта напълнете до горе с морска сол черен или тъмно син съд и го сложите на сухо място – така ще изчезнат всички ваши проблеми и успехът ще дойде. На всеки 10 дни изхвърляйте старата сол и я заменяйте с нова.

Привличайте парите

Морската сол има отлични пречистващи свойства и привлича богатството. Поставете няколко зърна в малка торбичка и ги сложете в портфейла си за да привлечете парите в него. За да сте сигурни, че парите няма да го “напускат” сменяйте солта в всеки месец.

Много внимавайте да не расипвате сол на масата – на бедност е!

 

Благовещение

Според народните вярвания на Благовещение кукувиците и лястовиците разнасят благата вест, че Дева Мария ще роди Спасителя на човечеството. Става се рано, за да е богата годината. И е добра поличба да имате в себе си желязна пара. Щом чуете птицата здраво я стиснете в ръка. Така ще се радвате на желязно здраве и джоба ще ви ще е винаги пълен. Важно е да сте сити. В България празникът се свързва и с идването на пролетта, затова  хапнете  „нещо зелено“ за да не гладувате идната година.

 

Слънчево затъмнение + новолуние!

На 20 март 2015 година, в 11:36 часа българско време, настъпват Новолуние и пълно слънчево затъмнение.

Слънчевото затъмнение е астрономично явление, при което слънчевият диск е скрит от лунния и се случва само по време на Новолуние. Затъмненията са с много по-интензивна енергия, затова и влиянието им е по-силно от обикновените Новолуния и Пълнолуния. Новолунията и слънчевите затъмнения са периоди за поставяне на ново начало, навлизане в нов цикъл от живота на човека. Това затъмнение ще допринесе завършването и финализирането на процеси, раздяла със старото и наученото. Ще се активизират теми свързани с взаимоотношенията и здравето. Във вашите лични дела може да се включат и нови хора, с  различни претенции. Запазете спокойствие. Пазете силите си. Всяко затъмнение бележи началото на нов процес. В дните около затъмнение хората са много емоционални и не са обективни. Точно за това не избързвайте с решенията. Сега трябва да се правят компромиси.

НА ВСЯКО НОВОЛУНИЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ПОЖЕЛАЕТЕ НЕЩО, КОЕТО ИСКАТЕ НАЙ-СИЛНО И ТО ЩЕ СЕ СБЪДНЕ!

Започнете да пишете желанията си след 12.30 ч. до края на деня. Новолунието има силата да сбъдва желания. Не пропускайте никога този магичен момент. Тези желания са под знака на Овена. Овена ще подкрепи новите начинанията, смелостта, честността, ново начало, предприемане на действия в някаква посока, поемането на рискове, състезания, новаторство, силата, безстрашието. Това е едно силно Новлуние и сега е момента да бъдем максимално креативни в плановете си за лично развитие.

 

Страх

Днес ще споделим с вас един малко познат закон “Това върху което се фокусираме в живота, то се увеличава”!

Запомнете, това важи и за добрите, и за лоши неща около вас.
Така че, ако умът ви е зает със страх и тревога, какво мислите, ще увеличите в живота си? Ако се съсредоточите върху нещата, които искате, а не върху проблемите, какво ще се случи?

Много хора имат това, което не искат в живота си, защото са фокусирани върху него! Привличат го и така то се увеличава още повече!

Създайте си астрална крепост

Затворете очи и визуализирайте място, което обичате, или си представете такова, което би било вълшебно според вас.

Постройте свой храм там!

Измислете го така, че да е перфектното за вас убежище. То ще си е само ваше. Може  да бъде свещена поляна, заобиколена от високи каменни стени или малка къща? Ако сте си представили поляна, на нея може да садите, цветя и дървета. Ако е къща представете си на колко етажа е, от какво е построена, (камък, дърво, тухла).  И започнете изграждането на вашия храм “тухла по тухла”.

Следващото нещо, което трябва да направите, е да се разходите през него. Влезте през вратата на храма, и правете корекции, на това, което не е съвършенно.  Слагайте в храма неща които ви харесват, които сте видели или харесали в живота си. Създайте свой олтар, добавете килими на пода, всичко което желаете. Не забравяйте, че винаги можете да се върнете към това място само с мисълта за него. То ще се променя, непрекъснато. Можете да каните приятелите си, или да създадете мисловни форми тук, ако имате проблеми за решаване, може да почивате, и разговаряте със себе си. Направете го идеалното място за вас където да се връщате когато имате нужда от спокойствие и медитация. Грижете се за  храма си най-малко веднъж месечно.

Връзката ви с местото ще расте и вие скоро ще забележите, как вашето въображaeмо скривалище ще стане неделима част от вашия живот.

 

Гадания с ябълки

Предлагаме ви едно лесно, забавно и здравословно гадание, което винаги може да подобри вашето настоение!

Намислете си желание и срежете една ябълка точно по средата. Желанието ви ще се сбъдне, ако ябълката се раздели на две половини, без да пострада нито една семка!

Пътят

Един любопитен монах запитал учителя си:
– Кой е Пътят?
– Той е пред очите ти – отговорил учителят.
– А защо не го виждам?
– Защото мислиш за себе си.
– А Вие? Вие виждате ли го?
– Докато гледаш на нещата от две страни, казвайки „аз не виждам” и „ти виждаш”, погледът ти няма да се промени – отвърнал учителят.
– Значи пътят може да се види, когато няма нито „аз”, нито „ти”?
– Е, когато няма нито „аз”, нито „ти”, кой е този, който ще иска да го види?

Гадания в снега

Представяме ви едно руско гадание, особенно подходящо за днешния ден!

Обредът става привечер. Пожелавате си нещо относно бъдещето, излизане навън и вървите по пресен, току-що паднал сняг. След това, без да се озъртате, се връщате в къщи. Сутринта гледате своите следи. Ако те са изтъпкани или прекосени от нечии други следи, вашето желание няма да се сбъдне. Ако пък останат непокътнати, провървяло ви е, скоро всичко, за каквото молите, ще се сбъдне.

 

Магически пръстен

Помолете близка жена да ви подари чаша.

След това си купете пръстен. Материалът, от който е направен той, зависи от вашето желание.

Ако искате да станете привлекателни, да привлечете в живота си любовта, използвайте сребърен пръстен.

Златото е символ на богатството. Избирайки такъв пръстен, ще можете да откриете за себе си допълнителен финансов поток.

Дървен пръстен може да ви дари отлично здраве, да ви избави от заболяване.

Обикновен пръстен създава хармония. Ще се усетите безгрижен човек и ще събирате около себе си доброжелателни хора.

Изчакайте новолуние и започнете ритуала: поставете пръстена в чашка през нощта на перваза на прозореца. Ако молите съдбата да ви изпрати годеник, поставете там и червена копринена лента. Ако молбата ви е свързана с богатство – няколко зрънца ориз.

Формулирайте желанието си. След това си представете, че вече сте богати, живеете щастливо и т. н. – и си легнете да спите. На сутринта сложете пръстена и не го сваляйте седем дни. Ориза хвърлете през прозореца, а лентата изгорете. Използвайте чашката в бита, пише вестник „Феномен“.