Мартеница амулет

Ритуалното използване на червени и бели конци, възли или пискюли е традиция от старите времена. В древността, червеният цвят е означавал Богинята майка, а белият – нейният Син. Мартеницата е била възприемана като ритуален знак – амулет, предпазващ от злите духове.

Днес тези „функции” са забравени и обичаят символизира само идването на пролетта. Но дори и сега българите вярват, че ако носят мартеници през март ще са здрави цяла година.

Вържете си мартеница и бъдете бели и червени, здрави и щастливи, весели и засмени цяла година!

 

 

 

Гадаене с копчета

Искате да разберете какво ще работи бъдещия ви съпруг?

Пребройте всички копчета по дрехите ви в момента, като ги наричате…
“Доктор, адвокат, банкер, инженер, търговец, войник, крадец, певец”.
На която професия свършат копчетата, това ще работи мъжа ви!

Твоето късметче за седмицата

Понеделник винаги носи надежда – едно ново начало. Намислете си едно число от 1 до 7 и вижте късметчето си за седмицата!

1. Повече действайте, по-малко мислете!

2. Всичко се получава лесно. Късмета е с вас!

3.  Предстои ви неочаквано пътуване!

4. Имате попътен вятър, за да постигнете това, което искате!

5. Романтична изненада ще превърне седмицата в приказка!

6. Любовта е вашият късмет!

7. Нова придобивка, за която отдавна сте си мечтали!

 

7 мисли, които ни карат да се замислим

1. Не насилвайте това, което няма да стане и не бягайте от това, което при всички случаи ще стане! Казва се СЪДБА!

2. И все пак няма по-голямо щастие от момента, в който си кажеш: “Аз си мислех, че Съдбата ме е наказала… А тя ме е спасила!”
Е. Назърова 

3. Аз вярвам в късмета: как иначе бихте могли да обясните успеха на тези, които не харесвате.
Жан Кокто

4. Всичко, което трябва да се случи, ще се случи, без значение как ще се опитаме да го избегнем. Всичко, което не трябва да се случва, няма да се случи, колкото и да го искаме.

5. Когато съдбата отнеме нещо от твоята хватка, тя не те наказва, а просто изпразва ръката ти, за да получиш нещо по–добро.

6. Ударите на съдбата по челото означават, че не сте обърнали достатъчно внимание на нейните ритници по задника.
А. Свияш

7. Никога не казвай никога, защото съдбата винаги обръща така нещата, че да направиш това, което си се зарекъл да не правиш.
Стивън Кинг

 

Година на овцата

На 19 февруари 2015 г. в 01,47 ч. българско време ще посрещнем годината на Дървената овцa. Според китайския хороскоп, тя ще донесе мир, спокойствие и много любов сравнение с драматичната година на Коня.

Дървената овца се характеризира с прекомерна добрина.
Готова е винаги да се притече на помощ, да помогне и да угоди на другите, дори в своя вреда. Едната от задачите, докато сме под нейно влияние, е да не отстъпваме винаги пред желанията и волята на околните, да отстояваме мнението и интересите си.

Дървената овца успява във финансовите операции и просперира в професията.
Трябва да търсим среда, която ни дарява спокойствие и сигурност. Въпреки това сме длъжни да съхраним нашата независимост. Успех в професионално отношение ще жънат хората на изкуството, актьорите, художниците. В политически план годината на ще носи възможност за разрешаване на проблемите в световен мащаб. През следващите месеци в политиката и икономиката ще настъпи спокойствие и много от конфликтите ще останат в миналото.

Овцата е страхливо животно, не е във възторг от големи и шумни компании и тълпи. Тя живее добре, комфортно, яде вкусно и се облича модно. Всичко трябва да бъде изящно и подбрано с вкус. Обича трева и цветя. Затова украсявайте дома си с цветя и ходете по-често сред природата.

Овцата е вегетарианка, затова на масата ви трябва да има плодове, салати, сирене, сладкиши, млечни произведения.

Актуалните цветове за цялата година са бежовото, синьото и зеленото. Винаги бъдете добре облечени, при това в по-елегантен стил. Облеклото може да допълвате с бижута от аквамарин и оникс и дърво.

Овцата обича блясъка и интелекта. Така че най-подходящо е тази година да подарявате цветя, парфюми, книги, шалове и шампанско.

Честита и успешна година!

Ритуал за пари

Скоро е новолуние. Подходящ момент да си направите магическа касичка. Тя ще стане ваш талисман и ще привлича пари в живота ви.

Купете си красива, малка кутийка или малка касичка, която не бива да използвате за други цели. На новолуние сложете вътре пари с различен номинал: банкноти и монети. Представете си, че парите в кутийката могат да се “размножават”. Мисълта играе съществена роля в ритуала. Както казвт мъдреците “Каквото си представиш, то ще се случи.” Често си мислете за това. Скоро ще забележите, че магическата касичка работи. Ще последват събития, които ще помогнат за вашето благополучие.
Винаги споделяйте радостта си с касичката и слагайте в нея поне една монета от получената печалба, като прибирате предишната.
Успех!

13 ПЕТЪК

Мит, реалност или просто суеверие, този ден съществува в календара.

Още се търсят корените на вярванията за „черния петък“. Според легендата на северните народи, злото и огъня Локи нахълтал неканен на празненство, като 13-ти гост и убил бога на радостта Балдер. Земята потънала в мрак и траур.

В древен Рим магьосниците се събирали на групи от 12. Вярвали, че 13-тият в групата е самият дявол.

А на 13 октомври 1307 година, по нареждане на френския крал са арестувани Великият Магистър и хиляди рицари от Ордена на тамплиерите. Стотици от тях са изгорени на клада.  От този ден нататък, в западната култура, петък 13-и е смятан за лош, носещ нещастие ден.

И в картите Таро 13 е картата на смъртта. А според нумеролозите числото след 12 „страда“.

Вярвате или не………….внимавайте днес!

Щастие

Според китайските мъдреци, трите велики благословии в живота са късмет, благополучие и дълголетие.

Може да сте родени под щастлива звезда или да трябва да воювате за късмета си. Разбирайки какво ви е подготвила съдбата в тези важни за щастието области може да вземете контрол над ситуацията около вас!

Oracul.bg ще ви помогне с няколко древни и забавни начина на гадаене да намерите баланса в живота си!

www.oracul.bg